Jag vill inte bo kvar i Gävle hela livet

Det är ju synd. Först och främst – vad kan vi göra för att du skall vilja stanna eller åtminstone komma tillbaka? Din åsikt betyder verkligen allt för oss. Du kan nå oss här på Facebook, eller genom att kontakta oss här

Men naturligtvis – vi förstår att man ibland vill flytta. Man ska studera, har träffat någon man älskar, eller så är det helt enkelt dags att prova något annat. Vi Socialdemokrater vill dock arbeta för att bygga upp ett Gävle som det skall vara svårt att skilja sig ifrån. Man ska kunna göra karriär, men ändå snabbt ta sig till jobbet och världen. Man ska ha de allra bästa möjligheterna att kunna stämpla ut och göra det man helst vill – i en idrottshall, på havet eller framför en dator. Har man en idé och vill förverkliga den skall den gå att förverkliga här. Och om man ändå flyttar, skall staden vara så välkomnande för alla slags besökare att den trots allt känns som hemma.

Varför ska man inte flytta från Gävle?

För att man inte skall vilja lämna Gävle krävs ett långsiktigt politiskt arbete på många fronter. Det vi kan göra – och har också gjort – är att med skattemedel skapa förutsättningarna för ishockeyn, hårdrocken eller Mozart-konserten, men även se till att alla kan ta del av utbudet. Privata, vinstdrivande, aktörer behövs för att en stad ska leva, men de offentliga är av naturliga skäl de som har bäst möjlighet att bedriva verksamhet som riktar sig till de som har minst köpkraft eller smalare intressen inom kultur, sport eller fritidsintressen. Det är den här mixen som vi sossar faktiskt kan bäst – fick de borgerliga som de ville skulle privatiseringen ta bort punkkonserter utan kostnad för lokaler,  verksamhetsbidrag eller att en badutflykt med barnen dränerar hushållskassan.

Bostäder för alla

För att man skall vilja bo här krävs såklart attraktiva bostäder av olika slag. Vi har dragit vårt strå till stacken genom det kommunala byggandet av t.ex. havsnära hyresrätter som tar till vara på vårt läge mot havet. Naturligtvis har vi inlett en systematisk renovering av våra kommunalt ägda bostadsområden, däribland Öster som vi tyckte blev väldigt bra. Utöver detta har vi ett utmärkt samarbete med den privata bostadssektorn, och ser till att synka vårt utbud med deras.

Socialdemokarterna har också de bästa, konkret realiserbara, planerna för att Gävles näringsliv skall växa. Vi kommer hela tiden att stärka samarbetet med högskolan så att man kan utbilda sig till en arbetsmarknad i förändring. Vi tänker se till att Gävles procentuellt sett stora antal småföretagare får rätt förutsättningar att växa, ett arbete som kommer vara målstyrt och hela tiden följas upp. Vi vet att det är de små företagen som behövs när globaliseringen drar iväg de stora drakarna, och vi tror att många av de helt nya jobben kommer den här vägen i framtiden.

Vad har sossarna med det här att göra då?

Så varför skulle Socialdemokraterna vara bättre än någon annan på just det här även i framtiden? Svaret ligger delvis i vår övertygelse om ett jämlikt Gävle. En stad där alla skall ges förutsättningar att utvecklas, ett samhälle för alla. Men svaret finns också i statistiken – Gävle har stadigt växt under vårt styre, och det är ett betyg så gott som något. Vi tänker fortsätta att växa.

facebook Twitter Email