Jag vill inte att klyftorna i samhället ska bli ännu större

Nu kanske du tänker – har klyftorna i samhället verkligen blivit större? Eller är det bara som ni säger för att det passar er? Tyvärr är det ett i statistiken bevisat faktum. Enligt SCB så ökar de rikaste sina inkomster mycket mer i förhållande till de med lägre inkomst. Den del av befolkningen som anses ha ”låg ekonomisk standard” har ökat nästan fördubblats. Hans Heggemann (utredare på SCB) säger att detta är kopplat till alliansens politik. Så – enligt oberoende SCB – så har regeringens politik bidragit till att klyftorna ökat.

Vad kan vi då göra åt detta? Förutom det självklara – att byta regering – så finns det därefter massor av konkreta åtgärder. Det ligger i Socialdemokratins DNA att vilja bekämpa klyftorna, och jämlikheten går som en röd tråd genom allt vi gör. Mer resurser till vård och omsorg samt bra skola för alla går före omfattande skattesänkningar. Vi behöver en fungerande A-kassa och andra trygghetsförsäkringar, och arbetsmarknaden skall inte favorisera vissa och diskriminera andra. ”Bidragsparti”? Ja, om omsorgen om drabbats av nedläggningar eller blivit sjuka eller skadade i arbetet innebär att man är ett bidragsparti – då är vi det. Om åtgärderna för dom som inte får pengar över till skolutflykten eller mat på bordet dagarna innan lön innebär att vi är ett bidragsparti – då är vi det.

Men i slutänden handlar allt om dig. Du kan hjälpa oss att bekämpa klyftorna, för utan dig har vi inte en chans. Vi behöver din röst och ännu hellre din kraft som medlem för att visa att vi inte tänker finna oss i SCBs nedslående statistik eller nedmonteringen av det vi byggt upp. Kontakta oss idag för att veta mer hur du kan vara med och slåss mot ojämlikheten i samhället.

facebook Twitter Email